Трима души на 50, 48 и 37 г. са привлечени за

...
Трима души на 50, 48 и 37 г. са привлечени за
Коментари Харесай

Трима лихвари от Видин искали връщане на заеми в двоен и троен размер

Трима души на 50, 48 и 37 година са привлечени за незакона банкова активност (лихварство) след вчерашната акция на Министерство на вътрешните работи и прокуратура във видинския кв. " Нов път ". Най-възрастният, който бил и водач на организираната престъпна група, ще дава отговор и за изнудване.

Това оповестиха на брифинг от държавното обвиняване през днешния ден.

Както и Клуб Z писа, през вчерашния ден имаше масирана интервенция против въпросните тартори в махалата на крайдунавския град. Интересно е, че делото е още от януари 2022 година с разпореждане на несъществуващата към този момент Специализирана прокуратура.

"... От 2015 година до сегашния миг структурираното трайно съдружие главно се занимавало с противозаконна банкова активност на територията на област Видин. За събиране на задължения участниците му упражнявали изнудване, насила, както и други силови способи по отношение на техните длъжници. "

Засега има очевидец, че въпросният главатар - М. Ц. го принудил да се разпореди с 2000 лева

" Установено е, че са давани средства с уговорена рента в извънредно висок размер. Така се е получавало, че при започване на месеца се взима една сума, а най-после би трябвало да се връща сума в двоен, троен размер ", сподели пред медии през днешния ден Ваня Ненкова, областен прокурор на Видин.

Обвинителите ще им желаят от съда задържане под стража.

Ето и истинското известие на прокуратурата:

Окръжна прокуратура – Видин управлява следствие на противозаконна банкова активност, осъществявана от проведена незаконна група

Под управлението на Окръжна прокуратура – Видин се води следствие за осъществени закононарушения по член 321, ал.3, вр. алинея 2 и по член 252, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Досъдебното произвеждане е било формирано през м. януари 2022 година с разпореждане на Специализираната прокуратура за незаконна активност, осъществявана от проведена незаконна група, основана с користна цел. След закриването на профилираните структури делото е признато по подготвеност от Окръжна прокуратура – Видин.

В хода на следствието са събрани доказателства, че от 2015 година до сегашния миг структурираното трайно съдружие главно се занимавало с противозаконна банкова активност на територията на област Видин. За събиране на задължения участниците му упражнявали изнудване, насила, както и други силови способи по отношение на техните длъжници.

По делото са извършени разпити на очевидци, осъществени са разпознавания и други дейности по следствието.

Установена е съпричастността към активността на проведената незаконна група на лицата М.Ц. (на 50 години), П.Ц. (на 48 години) и Р.С. (на 37 години).

В населяваните от тях жилища, употребените дворни места и прилежащите постройки е осъществено претършуване и изземване.

Единият от обвинените – М.Ц., е притеглен към наказателна отговорност и за изнудване – закононарушение по член 213а, алинея 2, т. 4, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. Събрани са доказателства за това, че той е принудил едно лице да се разпореди с парична сума в размер на 2000 лв. и го заплашил.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор тримата са привлечени в качеството на обвинени по водено досъдебно произвеждане r са арестувани за период до 72 часа.

Предстои внасяне в съда на искане за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР